ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών – Ειδοποιητήρια ΜΑΪΟΥ – Εκκαθάριση 2018

Εισφορές Μαΐου: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν οι εισφορές Μαΐου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.


Εκκαθάριση εισφορών 2018: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στον ΕΦΚΑ

Ανακοίνωση ΕΦΚΑ: Αθήνα, 9 Ιουλίου 2019
Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2018 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών.
Τα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με εμπρόθεσμη ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης την 30.8.2019.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ.Α.


Εκκαθάριση ΕΦΚΑ 2018 μη μισθωτών – Διευκρινίσεις και οδηγίες από ΕΦΚΑ

Διευκρινίσεις παρέχονται με το Γενικό Έγγραφο ΔΙΕΙΣΦΜΜ/648/827169 του ΕΦΚΑ, για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών ασφαλισμένων για το έτος 2018.

Στο εν λόγω γενικό έγγραφο, με αφορμή την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018, αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν βελτιωτικές παρεμβάσεις στη διαδικασία προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης και εισφορών ειδικών κατηγοριών, και ενσωματώθηκαν νέες ρυθμίσεις ασφάλισης και εισφοροδότησης.

Επίσης, παρέχονται οδηγίες για τις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί και τη μηχανογραφική τους απεικόνιση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και στην εφαρμογή «Ασφάλιση – Έσοδα Μη Μισθωτών».

Να τονίσουμε ότι η διαδικασία της εκκαθάρισης για το έτος 2018 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Δείτε το Γενικό Έγγραφο ΔΙΕΙΣΦΜΜ/648/827169/2019 από το αρχείο του κόμβου