Λογιστής «Έσο Έτοιμος» … #ΛΟΓΙΣΤΗΣ Μ.Κ.Ο.

Λογιστής «Έσο Έτοιμος» – «Be Prepared» … #ΛΟΓΙΣΤΗΣ Μ.Κ.Ο. της Χρύσας Σωτηράκη

Το ρητό «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» είναι παγκόσμιο Προσκοπικό ρητό και θυμίζει ότι ο Πρόσκοπος είναι πάντοτε έτοιμος για να εκτελέσει το καθήκον του.

Το ρητό «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» είναι πλέον το σύνθημα και των Λογιστών γιατί τους θυμίζει ότι οφείλουν να είναι πάντα έτοιμοι για να εκτελέσουν το «καθήκον» τους.

Διευκρινίσεις περί «καθήκοντος»:
• Άμισθοι συνεργάτες του Υπουργείου Οικονομικών
• Άμισθοι συνεργάτες των κατά τόπους ΚΕΠ
• Άμισθοι συνεργάτες της Τράπεζας Ελλάδος (μη ξεχνάμε και τις υποχρεώσεις του IRIS για κάποιες περιπτώσεις φυσικών και νομικών προσώπων που μας προστέθηκαν στις υποχρεώσεις υποβολής – μηνιαίας- παρακαλώ)
• Άμισθοι συνεργάτες τμήματος (νέο είναι αυτό… λειτουργεί άτυπα μέσω του λογιστικού κλάδου) υποστήριξης ψυχολογίας φορολογούμενων μετά τον καταιγισμό φοροεπιβαρύνσεων που δεν έχει σταματημό…
• Λίαν συντόμως (από 1-1-2017) Άμισθοι συνεργάτες του Ε.Φ.Κ.Α. – Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ποιος νομίζετε ότι θα στέλνει τις τύπου ΑΠΔ για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών όλων των υπόχρεων ;;; E;;;
…δεν βαρεθήκατε ακόμη…χμ …συνεχίζω! Εμ…αυτό έχει το επάγγελμα μας …αντοχές!

• Λογιστική Φορολογική ορθή παρακολούθηση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (που συνεχώς συνεχώς συνεχώς …. αλλάζει) και σύμφωνα με τις ανάγκες των Ε.Λ.Π. και φυσικά είναι περιττό να αναφέρω ότι για τυχόν λάθη…. υπάρχουν και ευθύνες…. που κοστίζουν!!!
• Συμβουλευτική υποστήριξη για ορθό φορολογικό σχεδιασμό σε ένα περιβάλλον εχθρικό για την επιχειρηματικότητα, με απαγορευτικούς φορολογικούς συντελεστές για την ανάπτυξη και βελτίωση του «επιχειρείν» στην Ελλάδα και δυσβάσταχτες πλέον υποχρεώσεις για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις. Και φυσικά σε όλο αυτό το «σκηνικό» να απαιτείται επιστράτευση «τεχνικών» Χουντίνι για «απόδραση» από την υπερφορολόγηση της κυβέρνησης, πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια που μας το επιτρέπει η νομοθεσία..
…Αυτά τα ολίγα, έχει πλέον το καθήκον του λογιστή, νομίζω (?!) και εάν ξέχασα κάτι… παρακαλώ … προσθέστε το εσείς!

Ο προσκοπισμός, λοιπόν
είναι μια εθελοντική, μη πολιτική παιδαγωγική κίνηση, για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή.
• Ο Λογιστής, λοιπόν
ήταν ένα επάγγελμα επί αμοιβή που μετατράπηκε σε μεγάλο βαθμό σε ακούσια* εθελοντική υπηρεσία, για όλες τις ηλικίες, ανοικτή σε όλους, με απώτερο σκοπό να συμβάλλει στην συγκέντρωση εσόδων στο Ταμείο του κράτους. Άτυπος και Άμισθος συνεργάτης του ΥΠΟΙΚ αλλά με ευθύνες και υποχρεώσεις φορολογούμενου.
*ακούσια = για ενέργεια ή αποτέλεσμα ενέργειας, που γίνεται χωρίς τη θέληση ή την πρόθεση εκείνου που ενεργεί

Ο Λογιστής της σημερινής εποχής για όλους, αλλά κανένας για εκείνον!

Συμπέρασμα; 

Η νέα μορφή οντότητας της σύγχρονης εποχής:

ΛΟΓΙΣΤΗΣ Μ.Κ.Ο. (Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα οντότητα)

«Ειδική» Οντότητα ΜΚΟ χωρίς τις απαλλαγές (σε φορολογία και Φ.Π.Α.) των ΜΚΟ αλλά με υποχρεώσεις φορολόγησης επί όλων των εσόδων.

Τουλάχιστον στις Μ.Κ.Ο. όπως τις γνωρίζουμε έως σήμερα, υπάρχουν έσοδα αφορολόγητα που έχουν σχέση με τους σκοπούς της Μ.Κ.Ο., στην «ΛΟΓΙΣΤΗΣ Μ.Κ.Ο.» ΟΧΙ!!!

08.12.2016 / Xrisa Sotiraki – Ex. Account Manager-Business Consultant – LOLplus.gr Team


Δίνουμε σημασία στην λεπτομέρεια… γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Η ομάδα της LOLplus κοντά σας σε κάθε σας βήμα…

LOLplus Λογιστικές Ολοκληρωμένες Λύσεις

  • Επιχειρηματική Στρατηγική
  • Πλήρη Λογιστική παρακολούθηση και Ορθός Φορολογικός Σχεδιασμός
  • Σύγχρονο Management–Marketing–Branding 

{Εξειδίκευση και σε Φορολογικά – Λογιστικά – Εργασιακά θέματα για Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα οντότητες, όπως ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – Αστικές Μ.Κ.Ο. – Ιδρύματα και Ειδικές περιπτώσεις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. – ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.}

Τηλεφωνικό κέντρο: 211-409 73 18  /εταιρικό κινητό 693 652 6000 / email επικοινωνίας: info@lolplus.gr