Μαζικά emails από τη ΓΓΔΕ για όσους άφησαν απλήρωτη τη 1η δόση Φόρου Εισοδήματος: Ζητά πληρωμή ή ρύθμιση χρεών !

Προειδοποιήσεις μέσω μαζικών e-mails στέλνει η Εφορία σε φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος στις 29 Ιουλίου, υπενθυμίζοντάς τους ότι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι θα πρέπει είτε να τις εξοφλήσουν είτε να υποβάλουν αίτημα για ένταξή τους στην «πάγια ρύθμιση» των 12 δόσεων.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις περιοχές που αναφέρονται στις ΠΟΛ 1110/2016 και ΠΟΛ 1120/2016 (που αφορούν σε καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 25/6/2016) αντιμετωπίζονται διαφορετικά στην περίπτωση αυτή.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ

Τι πρέπει ο φορολογούμενος για να υπαχθεί στην «πάγια ρύθμιση»:

• θα πρέπει υποχρεωτικά να προσέλθει στις αρμόδιες ΔΟΥ για να υποβάλει την αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά, καθώς δεν προβλέπεται διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συγκεκριμένη ρύθμιση

Τι αναφέρουν τα μαζικά προειδοποιητικά emails της ΓΓΔΕ:

«Αγαπητέ/-ή κύριε/-α, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 6/8/2016 στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΓΓΔΕ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους.

Μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση. Αν έχετε ήδη τακτοποιήσει τις οφειλές σας, μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα.

Επίσης, αν έχετε την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις περιοχές που αναφέρονται στις ΠΟΛ 1110/2016 και ΠΟΛ 1120/2016 (που αφορούν σε καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 25/6/2016), μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα.

Για να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνσή μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr».

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους:
Επιβάρυνση! Για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής θα επιβαρύνονται με προσαύξηση 0,73% επί του αρχικά οφειλόμενου ποσού και δεν θα μπορούν να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα για τις συναλλαγές τους, όπως για παράδειγμα για μεταβίβαση ακινήτου.
Κίνδυνος! Θα βρεθούν στο στόχαστρο για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, καθώς με βάση τον νόμο οι ελεγκτικές υπηρεσίες μπορούν να κινήσουν εναντίον τους τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Οι έχοντες παλαιές ρυθμίσεις! Εφόσον έχουν εντάξει παλαιές οφειλές τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων κινδυνεύουν να τη χάσουν αν σε διάστημα 15 ημερών από την ημέρα που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή τους δεν την πληρώσουν ή δεν την εντάξουν στην «πάγια ρύθμιση» των 12 μηνιαίων δόσεων.

Τι θα κάνουν οι φορολογικές Αρχές σε τέτοια περίπτωση:

• Θα ζητήσουν να καταβληθεί εφάπαξ το σύνολο του ανεξόφλητου υπόλοιπου της οφειλής.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς, από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 για τις «100 δόσεις» θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης εφόσον καθυστερήσουν να πληρώσουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και μετά, καθώς επίσης και οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα βεβαιωθεί από εδώ και στο εξής, όπως για παράδειγμα οι οφειλές από τις επόμενες δόσεις του φόρου εισοδήματος ή από τον ΕΝΦΙΑ του 2016, που θα αρχίσει να καταβάλλεται από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αίτηση
Προσοχή απαραίτητη προσέλευση στην αρμόδια ΔΟΥ του: για να υπαχθεί κάποιος φορολογούμενος στην «πάγια ρύθμιση» θα πρέπει υποχρεωτικά να προσέλθει στις αρμόδιες ΔΟΥ για να υποβάλει την αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά, καθώς δεν προβλέπεται διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

πηγή www.taxcoach.gr 

>*****<<

Δείτε ακόμη… Επιχειρηματικότητα & Εξαγωγές

και

Δείτε ακόμη… Άρθρα & Νέα που σας ενδιαφέρουν