Μην υπερ-προγραμματίζετε την καριέρα σας – Uber CEO Dara Khosrowshahi

O Dara Khosrowshahi είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber. Είναι υπεύθυνος για την ταχέως αναπτυσσόμενη εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας σε 63 χώρες σε όλο τον κόσμο και ηγείται μιας παγκόσμιας ομάδας 22.000 και πλέον υπαλλήλων.

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη δημιουργία ενός λεπτομερούς, γραμμικού μονοπατιού προς τον τελικό στόχο της καριέρας σας, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Dara Khosrowshahi λέει ότι ο υπερβολικός σχεδιασμός δεν είναι απλώς αναποτελεσματικός, αλλά μπορεί να τορπιλίσει τις πιθανότητές σας να χτίσετε μια ολοκληρωμένη καριέρα.

«Don’t over-plan your career …. I see young people make this mistake all the time».

«Μην υπερ-προγραμματίζετε την καριέρα σας… Βλέπω ότι οι νέοι κάνουν αυτό το λάθος συνέχεια», είπε ο Khosrowshahi στον CEO του LinkedIn, Ryan Roslansky, σε μια νέα συνέντευξη που αναδημοσιεύει το CNBC.

«They’ll say, {I want to be a VP by this time} or {I want to make X amount of money}».

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης του αναφέρει ο Dara Khosrowshahi αναφέρθηκε στο τι λένε συνήθως όπως π.χ. «Θέλω να γίνω Αντιπρόεδρος τη τάδε στιγμή» ή «Θέλω να βγάλω Χ ποσό χρημάτων» και συνέχισε λέγοντας ότι αν και δεν υπάρχει «τίποτα λάθος» στο να έχεις μια γενική ιδέα για το τι θέλεις να πετύχεις στην καριέρα σου, εάν όμως η ιδέα αυτή είναι «πολύ συγκεκριμένη» υπάρχει κίνδυνος να χάσεις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις μια πιο ευτυχισμένη πιο επιτυχημένη καριέρα.

Και πρόσθεσε «Έχετε μια ιδέα για το που θέλετε να πάτε, [αλλά] πρέπει να είστε ανοιχτοί σε ευκαιρίες, μετά πρέπει να βουτήξετε σε αυτές, πρέπει να τις εκμεταλλευτείτε»

«Ποτέ δεν βιάστηκα στην καριέρα μου, γιατί αν είσαι ανοιχτός και θέλεις πραγματικά να βελτιώσεις την τέχνη σου τις δεξιότητες σου, είναι πολύ πιο ικανοποιητικό [να πάρεις το χρόνο σου]».