Νέα μέτρα από τον Πρωθυπουργό – 800 ευρώ και για τους ελ. επαγγελματίες – στο ακέραιο το Δώρο Πάσχα

Με τηλεοπτικό μήνυμα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε Νέα μέτρα:

Πακέτο 10 δισ. ευρώ για την πραγματική οικονομία

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εντάξει την Ελλάδα στα 750 δισεκατομμύρια ευρώ και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τις επόμενες εβδομάδες ένα φιλόδοξο πρόγραμμα υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας. Πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα διατεθούν περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ. Δηλαδή, ένα ποσό περίπου δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης:

-Επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις, που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

-Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Για αυτές τις κατηγορίες θα ανασταλεί, επίσης, η υποχρέωση καταβολής εισφορών.

-800 ευρώ θα λάβουν όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και την 18η Μαρτίου.

-Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται, με τον ακριβή χρόνο καταβολής να ανακοινώνεται από τα συναρμόδια υπουργεία.

-Έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.



Δείτε ακόμη… «Αναστολή λειτουργίας και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου»

Δείτε ακόμη…. «Κορωνοϊός – Ελλάδα – Τουρισμός: Μια “θετική” οπτική…»

Δείτε ακόμη…. «Καταστήματα λιανικής – ποια μαγαζιά κλείνουν και ποια παραμένουν ανοικτά»

Δείτε ακόμη… «Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων»