Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Κατοικιών και Σκαφών – Νέες ευκαιρίες; της Χρύσας Σωτηράκη
Άραγε θα φέρει ανατροπές το λανσάρισμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων σκαφών στην ελληνική οικονομία; Θα είναι μια νέα επιλογή επένδυσης για Έλληνες και ξένους επενδυτές;
Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης ένας από του κλάδους που ενίσχυσε την ελληνική οικονομία, με σταδιακές διακυμάνσεις και μειώσεις τον τελευταίο χρόνο, ήταν ο Ξενοδοχειακός κλάδος και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε ένα χρόνο, περίπου, υπήρξε πλήθος διευκρινιστικών εγκυκλίων και φορολογική νομοθεσία που καθόρισε το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων και τη φορολογία τους.
Επίσης δεν είναι τυχαίο, ότι κατά την περίοδο Αυγούστου 2018-Φεβρουαρίου 2020 από τα ακίνητα που καταχωρήθηκαν στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, εκδόθηκαν 951.070 ΑΜΑ (Αριθμοί Μητρώου Ακινήτων). Ναι σωστά, το νούμερο των 951.070 είναι ορθόν!
Άραγε ο συνδιασμός βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών και σκαφών θα συγκεντρώσει εκ νέου το ενδιαφέρον;
Σαφώς οι υφιστάμενες επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ή και καταλύματα (μέσω ψηφιακών πλατφορμών) θα έχουν ένα πλεονέκτημα.
Γιατί; Απλούστατα διότι έχουν ήδη οργανωμένη λειτουργία βραχυχρόνιων μισθώσεων ή και καταλυμάτων, υφιστάμενη πελατειακή βάση, μια αναγνωρισμένη θέση στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων ή και καταλυμάτων, οπότε η προσθήκη και επέκταση τους και σε βραχυχρόνιες μισθώσεις σκαφών, θα διευρύνει το ενδιαφερόμενο κοινό τους σε υψηλοτέρου εισοδηματικού επιπέδου, αναμένοντας συνεπώς, να ενισχύσει τους τζίρους τους. Σαφώς το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις με υφιστάμενη δραστηριότητα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις σκαφών που θα επεκταθούν και σε βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.
Η Ελλάδα αντιμέτωπη με ανταγωνιστικούς προορισμούς (π.χ. Τουρκία, Αίγυπτο, Ε.Ε.) κατάφερε να προσελκύσει τουρισμό με ραγδαία αύξηση των εισερχόμενων τουριστών-επισκεπτών κατά την περίοδο 2012-2019.
Ζητούμενος στόχος….
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο site money-tourism.gr