Περί Airbnb και Βραχυχρόνιων μισθώσεων ο λόγος….

Η Airbnb δεν συνεργάζεται με την ΑΑΔΕ;;;

……Και ενώ η εφαρμογή του «Μητρώου Βραχυχρόνιας Διαμονής» έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από 30/08/2018… το πλήθος τεχνικών προβλημάτων (που δεν είχαν προβλεθεί εξ αρχής από την εφαρμογή) δημιουργεί καθημερινά δυσλειτουργίες στους φορολογούμενους και ……..

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Δημοσιεύθηκε και η σχετική ΠΟΛ για τις αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

……Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της ΑΑΔΕ, μέσω του οποίου δόθηκαν νεότερες οδηγίες/αλλαγές σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και η σχετική ΠΟΛ. 1194/18 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα……..

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Οδηγίες της ΑΑΔΕ για την υποβολή των Συγκεντρωτικών Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής

……Σε συνέχεια της ανανέωσης του αρχείου της ΑΑΔΕ σχετικά με τις συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις που αφορούν το Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής, προστέθηκε η ερώτηση 35 για την υποβολή της Συγκεντρωτικής Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής……..

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Οδηγίες της ΑΑΔΕ για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις

…… Υπεγράφη σήμερα από το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, απόφαση με την οποία τροποποιείται η ΠΟΛ.1187/2017, αναφορικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού…….

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


OYO: Ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο concept στο χώρο του τουρισμού

…… και ένα concept, εν δυνάμει ανταγωνιστικό των πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων!
Η αντεπίθεση των μικρών επαγγελματιών του ξενοδοχειακού κλάδου, απέναντι σε μεγάλους αλλά και σε ‘εναλλακτικούς’ (όπως η Airbnb), με την δημιουργία ενός τύπου ‘franchising’ ξενοδοχειακού ποιοτικού και φθηνού μοντέλου, διεθνώς……

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Ειδική εισφορά διαφήμισης ή προβολής μέσω διαδικτύου – Παράταση ημερομηνίας υποβολής και καταβολής της ΑΚΕΕΔ

…τα σχετικά με την Ειδική εισφορά ποσοστού 2% επί των αμοιβών των υπηρεσιών διαφήμισης ή προβολής ή εν γένει προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή διάθεσης υπηρεσιών που τελούνται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου (internet)…..

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Βίντεο σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής Βραχυχρόνιων μισθώσεων από την ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ ανάρτησε 2 video με:

• ολιγόλεπτη παρουσίαση για την εγγραφή ακινήτου στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής (ΜΕΡΟΣ 1ο) και

• ολιγόλεπτη παρουσίαση με ανάρτηση Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής (ΜΕΡΟΣ 2ο)…..

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Αλλαγές στις Βραχυχρόνιες μισθώσεις και Τεχνικά προβλήματα κατά την καταχώρηση στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής

Με σχετικό Δελτίο Τύπου της 30.08.2018 ανακοίνωσε η η ΑΑΔΕ την έναρξη λειτουργίας για το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» και
την Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής σε ειδική ημερολογιακή φόρμα (calendar), με δυνατότητα αναλυτικής επισκόπησης των δηλώσεων.
Είσοδος στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» και στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» γίνεται μέσω….

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


ΠΟΛ 1170 τροποποίηση ΠΟΛ 1187 σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και τη Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής

Με την νεότερη πολυγραφημένη απόφαση της ΑΑΔΕ ΠΟΛ 1170/23-08-2018 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3720Β/30-8-2018, δείτε αναλυτικά τι τροποποιείται στην ΠΟΛ. 1187/2017 (Β΄ 4232) απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ καθώς και σχετικό ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ι της Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής….

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής – σε λειτουργία από 30.08.2018

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε ότι από σήμερα, 30 Αυγούστου 2018, τίθενται σε λειτουργία στον ιστότοπο aade.gr

α) το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», και

β) Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής σε ειδική ημερολογιακή φόρμα (calendar), με δυνατότητα αναλυτικής επισκόπησης των δηλώσεων…

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Νέα ΠΟΛ σχετικά με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια

Η νέα πολυγραφημένη 1162 της 03.08.2018 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3579Β/22.08.2018 καταργεί την ΠΟΛ. 1013/2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και παρέχει οδηγίες σχετικά με την υποβολή των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων όπως ισχύουν από τη δημοσίευση της….

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


• Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Αρχές καταναλωτών της ΕΕ ζητούν από την Airbnb να συμμορφωθεί, αλλιώς επέρχονται κυρώσεις

Η Airbnb δεν είναι υπεράνω των νόμων, και μάλιστα απέναντι σε οργανισμούς όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως TaxCoach το έχουμε αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν, ότι η Airbnb αν και αναμφισβήτητα, μεγάλη εταιρία, ωστόσο καθώς τα πρώτα χρόνια κινήθηκε σε ένα κενό, σήμερα καλείται διεθνώς να συμμορφωθεί προς τους κανονισμούς και ρύθμιση όλων των τομέων που άπτονται του μοντέλου της. Σε αυτά τα πλαίσια, και η σημερινή Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ακολουθεί παρακάτω….

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Παπανάτσιου, για Βραχυχρόνιες Μισθώσεις… Σύντομα το Μητρώο, συνεργαζόμαστε με 3 μεγάλες Πλατφόρμες, θα βρούμε όσους δεν τα δηλώνουν

Η υφυπουργός οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στο ρ/σ «στο κόκκινο» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και στις φορολογικές υποχρεώσεις των ενασχολούμενων με αυτές….

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Διευκρινίσεις για τη δήλωση εισοδήματος από βραχυχρόνιες μισθώσεις φορολογικού έτους 2017

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται σχετικά με τη δήλωση εισοδήματος από βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, του φορολογικού έτους 2017, διευκρινίζει τα ακόλουθα…

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


Πιτσιλής: Έως το τέλος Ιουνίου έτοιμο το Μητρώο για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις, τύπου Airbnb…

Όπως επισήμανε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, κατά την εκδήλωση της πρώτης συνάντησης των επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ, με θέμα «Με το βλέμμα στο 2025-Στρατηγικός Διάλογος», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής…

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


• 5 Πράγματα που οι επισκέπτες Airbnb δεν θα πρέπει να κάνουν ΠΟΤΕ…

Πολλοί επισκέπτες με το σύστημα Airbnb, δεν αντιλαμβάνονται ότι η Airbnb έχει τον δικό της άγραφο κώδικα επικοινωνίας, που ακολουθεί μερικούς βασικούς κανόνες που θα κάνουν την ζωή ευκολότερη σε έναν πιθανώς αγχωμένο οικοδεσπότη, και θα ολοκληρώσουν τον ταξίδι τους με τον καλύτερο τρόπο— αφήνοντας τους και ένα καλό review…

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


• Χωρίς ΦΠΑ οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb υπό τον όρο…

Κατόπιν της υποβολής πλήθους ερωτημάτων σχετικά με την απαλλαγή από τον ΦΠΑ των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού του άρθρου 111 του ν.4446/2016 (Α’ 240), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 84 του ν.4472/2017 (Α’ 74) και ισχύει, παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις για λόγους ομοιόμορφης εφαρμογής…

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


• Η Airbnb δεν αποκλείει από την πλατφόρμα της και Ξενοδοχεία!

Η Airbnb στα πλαίσια της Γενικής της Συνέλευσης, αναφέρθηκε στη νέα εποχή που σχεδιάζουν και στις δύο νέες κατηγορίες προσφερόμενων υπηρεσιών, προκειμένου η παρουσία της πλατφόρμας να διευρυνθεί προς όφελος χρηστών hosts αλλά και guests.

Οι δύο νέες υπηρεσίες είναι η Airbnb Plus και η Beyond Airbnb. Μέσω αυτών των δύο νέων κατηγοριών, διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες συγκεντρώνοντας αφενός τους superhosts που έχει διεθνώς και ήδη ανέρχονται σε 400.000, αφετέρου στην προσφορά ταξιδιωτικών εμπειριών πέραν της απλής στέγασης και πρωινού. Όλα αυτά βέβαια στοχεύουν στο να καταστήσουν την πλατφόρμα της ακόμα πιο ανταγωνιστική, ακόμα πιο δημοφιλή και εντέλει, πιο αποτελεσματική (έσοδα και κέρδος για την ίδια την Airbnb, ως εταιρία).

Ενδιαφέρον έχει ότι μέσω και των νέων υπηρεσιών της, η Airbnb επεκτείνεται, βεβαίως όχι ενεργητικά, αλλά ήπια και ήσυχα, και προς τους επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού, ήτοι τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Ουσιαστικά η Airbnb καλωσορίζει καταχωρίσεις (listings) και από ξενοδοχεία, αρκεί να προσφέρουν τα απαιτούμενα εκ των κατηγοριών υπηρεσιών της πλατφόρμας.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


• Η Airbnb επιτρέπει πλέον στους χρήστες να πληρώνουν σε δόσεις για τις κρατήσεις τους

Η Airbnb ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα τις πληρωμές τους στην πλατφόρμα. Το νέο χαρακτηριστικό, ονομάστηκε “Πληρώστε Λιγότερα Προκαταβολικά” (Pay Less Up Front) και επιτρέπει στους χρήστες να πληρώσουν προκαταβολικά για ένα μέρος του κόστους της κράτησης και το υπόλοιπο, σε χρόνο κοντινό στο check-in.

Έως σήμερα, οι χρήστες της Airbnb, έπρεπε να πληρώσουν το 100% του κόστους της κράτησης, “μπροστά”. Αυτό για διαμονές π.χ. ενός διημέρου όπως Σαββατοκύριακου, δεν ήταν και σπουδαίο αφού τα χρήματα που καλούνταν να καταβάλει ο χρήστης ήταν σε απόλυτο μέγεθος, λίγα. Αλλά σε διαμονές περισσότερων ή αρκετών ημερών, το κόστος ήταν υψηλό και έτσι, ήταν άβολη η διαδικασία πληρωμής (όλο “μπροστά”), τουλάχιστον για πολλούς χρήστες, κάτι που ενδεχομένως και σε κάποιο βαθμό, μπορεί να δρούσε και αποθαρρυντικά.

Το νέο χαρακτηριστικό δίδει την δυνατότητα στους χρήστες να χωρίσουν το όλο κόστος διαμονής, έτσι ώστε η όλη πληρωμή να καταστεί ευκολότερη.

Σύμφωνα με το νέο χαρακτηριστικό, Pay Less Up Front, πληρώνεις μέσω…

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


• Ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης Βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων και εφαρμογή υποβολής Φόρου Διαμονής

Σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ σχετικά με την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ παρακολούθησης Βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων και την ΕΦΑΡΜΟΓΗ υποβολής δήλωσης απόδοσης ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ…

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


• Αναλυτικά η απόφαση για τις Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφορμών τύπου Airbnb

«Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού»

Η εν λόγω ΠΟΛ. κανονίζει το καθεστώς φορολογικής λειτουργίας των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων (μέσω ψηφιακών πλατφορμών τύπου airbnb), καθώς και τις αυστηρές ποινές και κυρώσεις, για όσους δεν συμμορφώνονται.

Μέσω της απόφασης παρέχονται οδηγίες σχετικά με….

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…


• Το μυστικό της επιτυχίας που της χάρισε μια θέση στην Airbnb

Στο βιβλίο του «ο Αλχημιστής», ο Paulo Coelho, αναφέρει τη γνωστή σε όλους μας φράση «Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το κατορθώσεις». Είναι όμως αρκετό από μόνο του αυτό;;;

Μάλλον όχι και το γνώριζε ήδη η Nina Mufleh…

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…



 Όλες οι αλλαγές για τη Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων (π.χ. μέσω Airbnb) -νεότερη ενημέρωση 04.12.2017

Τι ισχύει πλέον για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μετά και τον ψηφισθέντα Νόμο 4472 της 19/05/2017.

Αλλαγές του άρθρου 111 του Ν. 4446/2016 για την βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων, ρυθμίσεις, προϋποθέσεις, πρόστιμα μη τήρησης προϋποθέσεων και λοιπές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού…

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ…



…σχετικά άρθρα περί Βραχυχρόνιων μισθώσεων και Airbnb/της Χρύσας Σωτηράκη, Λογίστρια–Φοροτεχνικός–Σύμβουλος επιχειρήσεων της ομάδας «LOLplus – Λογιστικές Ολοκληρωμένες Λύσεις» www.lolplus.gr

• Δίνουμε σημασία στην λεπτομέρεια… γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά! * Τ/Κ: 211-409 73 18 – 693 652 6000 / email επικοινωνίας: info@lolplus.gr

ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ της ομάδας LOLplus εξειδικεύεται σε Bραχυχρόνιες Μισθώσεις Ακινήτων (για Φυσικά & Νομικά πρόσωπα / Νομικές οντότητες)

Tags: